2012. november 18., vasárnap

2010. október 23, szombat


Reggeli után úgy terveztük, hogy Marbellába látogatunk el, aztán végül másképp döntöttünk: a közeli állat- és élményparkba indultunk. Viszonylag meleg ruhába öltöztünk, mert felhős volt az ég, és a szél is fújt, de melléfogtunk, megint. 15 euroért vitt át a taxi Esteponába, a  Selwo Aventura-ba, ahol kisebb tömeg állt sorba a pénztáraknál. A belépő kissé húzós volt, de utólag beláttuk, hogy abszolút megérte: 25 euro egy felnőttre. Bár a helyieket elnézve sok helyen hozzá lehet jutni kedvezménykuponokhoz, mert sokan ilyennel vettek kedvezőbb áron jegyet, nekünk nem volt semmi ilyesmi, viszont a jegyek mellé kaptunk McDonalds kuponokat, vagy egy maréknyit - igaz nem használtuk fel. :)

A nagy kapun belépve mintha egy botanikus kertbe érkeznénk, pálmák, vízesés, és egy hivatásos fotós, csak hogy folytatódjon a pénzköltés: 6 euroért készül egy családi fénykép.
Később tárult csak elénk a többi látvány: flamingók, majmok, libák és szurikáták [:)], kecskék hüllők és egy hatalmas tó, újabb vízeséssel a túloldalán, élménydömping a javából, mindez a pálmák alatt és felett egyaránt, függőhíd, beülős lesikló alkalmatosság, különféle bátorságpróbák.
A park több részre van felosztva, a különböző területek között nyitott terepjáró teherautókkal hozzák-viszik a népet, karnyújtásnyira az oroszlánoktól, bikáktól, struccoktól, zebráktól.



A megállókban mindenhol van étkezési lehetőség és wc, szinte testközelben a zsiráfok, keselyűk, tigrisek, elefántok. Némi sorbanállás után feljutunk a következő autóra, a következő völgybe, medvék, tevék és dromedárok közé, van ahol pedig két hegy között a függőhíd az egyetlen átjutási lehetőség.

A rengeteg élmény után gyors pizzaszelet, némi édesség és kávé magunkhoz vétele következett, majd az állatkert információs kisasszonya taxit hívott nekünk, délután 4kor pedig kidőlt az egész család. Valamivel később A. felkereste a közeli, főleg helyieket kiszolgáló take-away kajáldát, és 7 euroból bőségtálat vásárolt kifőzdéből. A teraszon belakmároztunk, majd tengerparti séta és kagylógyűjtés következett a naplementében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése